inox gasbrandstempel

Wanneer bij het brandmerken van paletten bijvoorbeeld het té hout vochtig is kan je met een gasbrandstempel , zeg maar hogere capaciteiten of debieten aan , om te stempelen . In tegenstelling met een koperen gasbrandstempel zijn deze inox gasbrandstempels bijna onverwoestbaar …

  • elektrische brandstempel 01s
  • elektrische brandstempel 02s
  • elektrische brandstempel 03s
  • elektrische brandstempel 04s
  • elektrische brandstempel 05s

De reden voor het snel afkoelen van de brandstempel is het vocht die nog aanwezig is in het – nog te verse - hout  en door het verdampen van dit vocht bij het brandmerken met een hete brandstempel zorgt voor een snelle afkoeling van de brandstempel plaat . Het afkoelen van de brandstempelplaat zorgt dan weer voor het verlengen van de tijdsduur van het brandmerken , en het proces wordt dus vertraagt .

Enkel hoog vermogen brandstempels zoals er zijn de inox gasbrandstempels en sommige hoogvermogen elektrische brandstempels kunnen dit probleem aan .

Sommigen nemen een inox gasbrandstempel omwille van de hoge capaciteit , andere omdat er geen genoeg of helemaal geen elektriciteit is op de plaats waar ze moeten brandmerken . Daar brengt een inox of RVS gasbrandstempel met een gasfles soelaas . Je kunt er overal mee werken met andere woorden je bent mobiel , en daarnaast is er ook het grote voordeel om buiten te werken met brandstempels : er is geen gevaar voor elektrocutie wanneer men buiten met de voeten in het water staat te markeren .

Het verwarmen van de inox of RVS gasbrandstempels met gas is normaal gezien met propaangas , en kan mits meerprijs en op vraag zelfs op aardgas of butaangas aangepast worden. Propaan gas is er overal te vinden en de standaard aansluiting van de ontspanner is deze van propaangas flessen met binnendraad ( inwendig dus ) in de kraan of aansluiting . Met een propaangasfles en een slang van ongeveer 5 meter lang kun je dan bijna overal aan en ben je vrij mobiel . Sommige klanten zetten deze propaan gas flessen op een kar met wielen om rond te rijden .

Wanneer we op voorhand weten dat het hout nat zal zijn , stellen we dan ook we ook direct een andere ontspanner voor , om nog sneller te kunnen heropwarmen , teneinde het warmteverlies bij het brandmerken te compenseren . Deze moet dan ook bij niet-gebruik worden uit gezet of minstens op waakvlam worden gereduceerd om niet kapot te verhitten !
Deze inox of RVS brandstempel kan perfect ook dienen voor het brandmerken van vlees , leder , huid of huiden , en diverse materialen die verbranden of smelten . Het woord inoxydable wordt in de volksmond ook soms gebruikt plaats van inox of RVS .

Een propaan gasbrandstempel in inox of RVS is zoals alle standaard brandstempels voorzien van een vaste tekst of logo , maar kan , mits een meerprijs op vraag ook uitgevoerd worden zoals een elektrische brandstempel met wisselbare letters . Deze wisselbare inox letters , cijfers of karakters zijn bijna onverslijtbaar maar hebben dan ook – we zeggen het voor alle eerlijkheid alvast erbij – dan hun prijskaartje …

inox gasbrandstempel