elektrische brandstempel met wisselbare letters

Wanneer we een tekst , getal of een combinatie van beide willen brandmerken , die echter dient te kunnen worden verwisseld , met andere woorden de tekst variabel is, geeft een brandstempel met vaste tekst geen oplossing . Doch de oplossing hebben we bij WP international voor U : ziehier de brandstempel met wisselbare tekst of karakters …!

  • elektrische brandstempel 01s
  • elektrische brandstempel 02s
  • elektrische brandstempel 03s
  • elektrische brandstempel 04s
  • elektrische brandstempel 05s


Het is inderdaad soms nodig dat de tekst, zijnde een code of de combinatie van cijfers en letters , die men met de brandstempels gaat branden of “ brandmerken “ variabel is , m.a.w. dat de tekst moet kunnen worden gewijzigd en dus wisselbaar of verwisselbaar is .
Dit wisselen van tekst , letters of cijfers en dus een brandstempel met wisselbare letters of karakters bieden wij aan in verschillende uitvoeringen , doch meestal op maat. De lengte van de tekst van de brandstempel kan verschillen van de ene brandstempel tot de andere en wordt op maat gemaakt .

Let op, het verwisselen van de wisselbare letters of cijfers wordt per definitie gedaan in koude toestand van elektrische brandstempels met vervangbare tekst. Lauw gaat ook nog, maar op werktemperatuur zou je wel eens je vingers kunnen branden aan de hete wisselbare letters of cijfers!

Het principe van een brandstempel is als volgt : de elektrische brandstempel is voor zien van een extra moederplaat met een T-groef of zwaluwstaartgroef , waarin de vervangbare karakters , voorzien van de noodzakelijke complementaire vorm ( T of zwaluw ) van de doorsnede , dienen ingeschoven te worden en zó zelf de tekst te vormen . Het geheel van de tekst ( lees: inschuifkarakters ) wordt links en rechts vastgezet met een begin en stopblokje die ook in de sleuf of groef wordt geschoven en dan wordt vastgeschroefd met een inbussleutel of umbraco .

Deze brandstempels heb je dus zowel in elektrische uitvoering of met gas verwarmd .

De letters en cijfers worden meestal op maat gemaakt , in functie van de letterhoogte , beschikbare ruimte of breedte van de brandstempels ‘ afdruk en is dus echt maatwerk . Dit hier is dus alleen interessant wanneer de teksten frequent wijzigen, bijvoorbeeld iedere dag een andere datum , of een lotnummer die kan verwisselen , want de investering in een aantal alfabet en cijfer –reeksen is niet gering. Soms is het goedkoper van meerdere brandstempel stempelblokken of stempelplaten te kopen te combineren met één elektrisch brandstempel verwarmingstoestel , of gewoon 3 complete brandstempels . Aan u de keuze !

elektrische brandstempel met wisselbare letters