over ons ...

over ons ...

Dit is Belgisch !
WP international is een KMO - een graveer , signalisatie -en stempelbedrijf om exact te zijn - die werd opgericht in 1946 , 3 generaties geleden . De laatste generatie , meer bepaald Peter Wyffels , nam het bedrijf over op 1 oktober 1987 en kreeg het bedrijf een naamswijziging , meer bepaald WP international .

De initialen WP duiden op de naam van de oprichter van de nieuwe venootschap in 1987 .
De naamsverandering was een gevolg van hersenspinsels , en vooral gesteund op het feit dat het bedrijf in 1987 internationaal wou doorbreken , steunde deze keuze . Overal ter wereld kan men deze 2 letters + international nog nét uitspreken . En zijn deze 2 letters WP ondertussen reeds de wereld rond bekend als het gaat over gravuren en signalisatie .

Al vlug kenden vanaf 1987 zowel de productie & marketing een nieuwe aanpak en werd er zwaar geïnvesteerd in de toekomst door de toen 24 jaar jonge eigenaar Peter Wyffels . Hij werd toen nog bijgestaan door zijn vader die meehielp , en vrij snel later langs de zijlijn nog meeliep voor goede raad en advies . 

Er werd op het oude adres ( Tumulusstraat ) nogmaals geïnvesteerd om gebouwen bij te plaatsen maar een blijvend stijgende omzet en productie zorgde ervoor dat begin de jaren 2000 de plaats vrij snel terug krap begon te worden.

In 2008 werd er beslist om een nieuwe , beter gelegen locatie - in de volle zin van het woord beter - te zoeken .
Een éénmalige opportuniteit deed zich voor en direct werd beslist om deze nieuwe locatie aan te kopen daar er groeimogelijkheden zat waren . 

De Meensesteenweg 304 was een feit . Betere locatie in alle opzichten : van één van de rustigste straten verhuizen naar de DRUKSTE INVALSWEG in Roeselare was een eerste schot in de roos ! 

Het tweede shot was de toegankelijkheid en de groeimogelijkheid die er waren .

Het derde shot in de roos was dat we eigenlijk in vogelvlucht slechts 380 meter van onze oude locatie waren en dat was een voordeel voor iedereen , zowel klanten , leveranciers , personeel en wijzelf . Zeg maar : 3 x is scheepsrecht !

Er werd naast een heuse grote toonzaal dan ook direct geïnvesteerd in verkooppersoneel die actief de baan op ging en daardoor volgde vrij snel opnieuw werk en nieuwe jobs binnenin de firma.

Deze omzetgroei deed op zijn beurt terug de noodzaak om (logischerwijze ?) nóg grotere werkruimtes te creëren dan ooit voorheen , die dan naast de aankoop van een aanpalend pand met grond, werd opgeofferd om extra bouwgrond te creëren voor de bouw van nieuwe ruimte .

Een volledige nieuwbouw van werkruimtes werd geplaatst , alsook een héél speciale stofvrije beletteringsruimte van 25 meter diep (!) om alle soorten voertuigen te beletteren volgens de hoogste normen qua properheid en kwaliteit .

Er werden in bet bestaande gedeelte nieuwe kantoren gebouwd en de grote transformatie was een feit .
In alle projecten werd er zeer veel aandacht besteed aan de ecologische voetafdruk die we achterlaten en werd er zwaar geïnvesteerd en over- gedimensioneerd qua behalen EP-peil , natuurlijke lichtinval , etc ... .
Wat later geen luxe blijkt te zijn ...


We zitten dus sinds 2008 op de nieuwe locatie waar er dagelijks zo'n 8600 wagens passeren of ... stilstaan . Want het kan hier nog wel eens druk zijn op de spitsuren .

Opgemerkt worden in het straatbeeld , is altijd een voordeel en één van onze missies trouwens , als je natuurlijk je gevel en publiciteit voldoende voorzien hebt van producten van WP international ...

Over ons