volledige oppervlakken

Iedereen kent het blinderen of matteren van glas wel. Onder mattering en blindering van volle oppervlakken glas verstaan wij onder de noemer glas o.a. volle glazen deuren , ramen , ruiten, glaspartijen in een gebouw .
Of die glazen oppervlakken zoals deuren , ramen , ruiten of glaspartijen zich nu aan de buitenzijde van het gebouw of kantoor bevinden , of binnenin het gebouw maakt niet uit .

Feit is dat er eerst glas wordt of werd gestoken om licht binnen te trekken of zicht te hebben op iets , en men dit om één of andere reden niet meer wil hebben. De reden kan gaan van discretie , bijvoorbeeld in een vergaderzaal , of privacy als het over een dokterskabinet gaat of in een badkamer waar voorheen het doorkijken geen probleem was.

Zelden gaat men volle oppervlakken blinderen of matteren zoals glazen deuren, ramen, glaspartijen of ruiten omwille van esthetische redenen. Daarvoor zijn er de gedeeltelijke mattering of blindering of is er de decoratieve mattering of glasdecoratie . Hetzij met patronen , hetzij met tekeningen of met functionele tekst in de mattering voorzien.

volledig oppervlak matteren of blinderen

volledig oppervlak matteren of blinderen

Soms is omwille van privacy of discretie door het glas heen kunnen kijken niet gewenst, en moet de doorkijk verhindert worden door middel van mattering of blindering …

Matteren & Glasdecoratie