Aluminium reliefletters

Wanneer het net dat ietsje steviger moet zijn , of u gewoon aluminium verkiest omdat men vliegtuigen uit deze wonderlijk stevige maar zéér lichte legering maken , maakt niet uit , voorstanders van aluminium : dit is uw ding !

De gevelletters worden bij ons zowel in massieve uitvoering vervaardigd , als in holle doosletters . Het verschil zit hem in de dikte van het materiaal.
Wanneer een behoorlijke dikte wordt gewenst , wordt  het economischer van deze als een soort constructie te vervaardigen uit dunner plaatmateriaal . Dit resultaat noemen we dan een doosletter .

Wanneer geen grote diktes ( 

De aluminium gevelletters worden normaliter gelakt in één of ander RAL kleur naar keuze , of aangepast naar uw huisstijlkleuren .

Gezien aluminium een legering is die niet kan roesten , zijn deze reliëfletters of gevelletters dan ook zeer weersbestendig en zorgen ze , samen met de goeie laktechnieken die we toepassen , voor jarenlang plezier en deugdelijkheid van uw reclame .

Naar verlichting toe zijn er ook verschillende mogelijkheden , met indirecte verlichting of directe verlichting bovenaan de lijst . Gezien de tijd van dure energiefacturen en betrouwbaarheid en duurzaamheid bij ons al altijd het hoogst in het vaandel staan , stellen wij quasi altijd de verlichting voor door gebruik te maken van de laatste nieuwe LED technologiën .

Vlakke aluminium gevellleters

Vlakke aluminium gevellleters

Vlakke reliëfletters onderscheiden  zich van volle of holle doosletters door , hun naam zegt het zelf : vlakheid .
Het is een feit dat niet altijd een bepaald volume van de gevelletter gewenst is , of een reliëfletter zo vlak mogelijk dient te zijn .

Doosletters

Doosletters

Wanneer een reliëfletter een bepaalde diepte of reliëf dient te hebben kan dit in aluminium bijna enkel maar in een doosletter uitvoering . Volle letters in aluminium van 50 mm dik bestaan gewoon niet omdat dit aluminium plaatmateriaal van dergelijke diktes eenvoudig weg niet te verkrijgen is .

ReliŽfletters met indirecte verlichting

ReliŽfletters met indirecte verlichting

Doosletters hebben een diepte én een holle vorm . Dàt hebt u reeds op een andere pagina op deze website kunnen lezen . De holle binnenkant van dit type reliëfletter biedt ons natuurlijk unieke kansen om nét daarin verlichting te voorzien .

Gevelletters met directe verlichting

Gevelletters met directe verlichting

Holle doosletters kunnen ook langs vóór verlicht worden . Dat wil zeggen dat deze gevelletters in het donker aan de voorkant schijnen , in één of ander kleur , en daardoor zéér sterk opvallen in het straatbeeld . Iets agressiever dan indirect verlichte letters , maar op zijn minst even efficiënt .

gevelletters reliefletters