Plexi gevelletters

Gevelletters in plexi : massieve kunststof reliëfletters .

Wanneer kwaliteit én in één zelfde naam genoemde weersbestendigheid belangrijk is , zijn deze gevelletters uit plexi de perfecte oplossing .

Met een reliëf – lees : dikte of diepte - van 6 tot 30 mm worden deze plexiglas reliëfletters al decennia succesvol gebruikt of ingezet wanneer het nét dat ietsje meer mág of moet .

  • Plexi gevelletters
  • Plexi gevelletters
  • Plexi gevelletters

Gevelletters of reliëfletters vervaardigd uit “ plexiglas “ - die eigenlijk een product of merknaam is – worden eigenlijk gemaakt uit methylacrylaat . Dit is een pure kunstmatige grondstof die zeer hoge kwaliteiten bezit zoals weersbestendigheid , kleurvastheid , mechanisch ook heel sterk is , kortom een groot aantal voordelen heeft , ook voor andere toepassingsgebieden .

Wist u dat transparant gegoten plexiglas eigenlijk volledig kleurloos is , in tegenstelling tot glas , die eigenlijk lichtjes groen kleurt bij grotere diktes ?

De reliëfletters kunnen worden vervaardigd uit transparant plexiglas , maar gevelletters uit gekleurde plexiglas worden zowaar nog méér vervaardigd . Ook kunnen reliëfletters of gevelletters waarvan een specifiek kleur niet wordt geproduceerd door de plexiglasfabrikant , alsnog worden gelakt in een kleur naar keuze . Meestal zijn deze reliëfletters gelakt in een RAL kleur , maar in een kleur op zicht of op staal , is mits een kleuranalyse , ook mogelijk .

Een reliëfletter of gevelletter in plexi heeft het ontegensprekelijke voordeel t.o.v. een reliëfletter in hardschuim PVC , dat de zijkanten mooi effen zijn , en niet dienen te worden geschuurd en geplamuurd als extra afwerking . Bij transparante gevelletters zijn de zijkanten van de letters zelfs volledig glashelder en lijkt het soms of dat de gevelletters uit “ijs” zijn vervaardigd !

Deze reliëfletters of gevelletters kunnen zoals PVC gevelletters bevestigd worden door middel van draadstangen  in de letters achteraan en in de muur te boren dus – doch idem ook gewoon te verlijmen op een effen vlakke wand , bijvoorbeeld op glas of wanden waar niet in kan of mag geboord worden .

Plexi gevelletters
Plexi gevelletters
Plexi gevelletters

Plexi gevelletters