fotoluminescente pictogrammen

Deze fotoluminescente  pictogrammen zijn wel een heel speciale uitvoering van het veiligheidspictogram die we kennen . Na amper enige minuten te zijn beschenen met licht , hetzij door kunstmatig licht of door zonlicht , lichten deze pictogrammen na , of “op “, zoals je het wilt noemen . Zeer belangrijk in ruimtes waar het pikdonker wordt als de elektriciteit uitvalt bijvoorbeeld.

  • Fotoluminicente kunststof veiligheidspictogrammen

Het fenomeen van oplichten kennen we allemaal wel van de oplichtende cijfers of wijzers van een polshorloge , al reeds lang gebruikt . Dit gebeurde vroeger met fosfor , doch dit is ondertussen vervangen door andere stoffen die niet meer schadelijk zijn voor mens en milieu . Vroeger pleegde men dus deze fosforescerend te noemen .

De fotoluminescente pictogrammen zijn reeds jaren verplicht in de scheepvaart , waar bij calamiteiteten het kan pikdonker worden in de gangen van een schip .

Deze trend van fotoluminescente veiligheidspictogrammen zet zich nu verder in de gebouwensignalisatie , om te beginnen in ruimtes die plots donker kunnen worden . We denken dan aan ondergrondse garages , kelders , ruimtes waar geen vensters aanwezig zijn .

Ook wanneer er in de ruimte geen mogelijkheid is om een noodverlichting te plaatsen , kan een fotoluminescente pictogram de oplossing brengen .

Sommige steden of gemeenten verplichten nu al ondergrondse pictogrammen die fotoluminescent zijn , een 20 cm boven het vloeroppervlak aan te brengen ter ondersteuning van de andere pictogrammen die op ooghoogte hangen of boven deuren , die in geval van brand mogelijks niet meer gezien worden doordat de ruimte zich van langs boven vult met rook .

fotoluminescente pictogrammen
fotoluminescente pictogrammen
fotoluminescente pictogrammen

fotoluminescente pictogrammen