Wayfinding

Wayfinding Wayfinding gebouwen , een moderne benaming of term voor bewegwijzering van een gebouw en valt dus onder gebouwensignalisatie . De term Wayfinding building vind je dan ook veel terug in Engelstalige landen. 
Alhoewel , om helemaal correct te zijn , met wayfinding doorgaans een iets meer specifieker gebied in gebouwensignalisatie of bewegwijzering  bedoeld is , en meer bepaald vooral de route of " the way to " bedoeld is.

In gebouwen is er meer en meer vraag naar een degelijke bewegwijzering, en vertaald zich dit in inventieve manieren van bewegwijzering of wayfinding. Het dient niet alleen degelijk of functioneel te zijn, het oog wil ook (eens) wat. Design en looks zijn al even belangrijk geworden.

Daarom hebben wij bij WP dan ook zoveel verschillende systemen van binnensignalisatie en buitensignalisatie.

Dat gaat van deurbordjes , naambordjes over naar pictogrammen tot overzichtsborden in de hal . Voor elk wat wils . Van eenvoudige panelen of geavanceerde modulaire signalisatie maar ook tot de rechtstreeks op de muur of op de vloer geplaatste belijning ten behoeve de weg te wijzen. Die laatste is dan niet zo modulair maar wél iets héél speciaals.

Wayfinding

Wayfinding

Wayfinding in een gebouw is het wegwijs maken van de route (routing) die dient gevolgd te worden door vooral bezoekers van een kantoor, openbaar gebouw, industriegebouw, noem maar op ...
Deze route of bewegwijzering komt tot stand door gebruik van één of meerdere systemen van signalisatie.
Doch hier hebben we het even over de manier van rechtsreeks op de vloer of op de muur geplaatste belijning van de route of weg die dient gevolgd te worden om tot de bestemming te komen. Die bestemming kan een vergaderzaal, kantoor, sanitair of toiletten, bureau , om het even wat zijn.

Wayfinding