gebouwensignalisatie

gebouwensignalisatie Gebouwensignalisatie betekent in de ruimste zin : alle bewegwijzering, signalisatie , alle vormen van pictogrammen in de ruimste zin , in een gebouw - gaande vanaf pictogrammen , veiligheidspictogrammen , deurbordjes, buitensignalisatie, binnensignalisatie , matteren of mattering van glazen ruiten en partijen als doorloopbeveiliging met zandstraalfolie , advalvasborden of vitrinekasten , kortom alles wat in je een gebouw kunt bedenken van signalisatie

WP international reeds sinds 1946 actief in deze sector , steeds groeiende en daardoor één van de grootste spelers in België en in Europa , en marktleider in deze niche van gebouwensignalisatie.

Uw kantoren, industriële gebouwen, fabrieken , scholen, kabinetten of welk plaatsen dan ook , voorzien wij van de gepaste gebouwensignalisatie of bewegwijzering , hetzij enkel de wettelijk verplichte , hetzij de functionele design signalisatie of bewegwijzering van uw gebouw.

Gebouwensignalisatie of bewegwijzering gebouwen

Gebouwensignalisatie of bewegwijzering gebouwen Gebouwensignalisatie  noemt men soms ook bewegwijzering  van gebouwen , beiden duiden echter op de signalisatie  of bewegwijzering die in een gebouw aanwezig is ten behoeve van veiligheid in geval van calamiteiten en anderzijds het gebruiksgemak van de bezoekers of personeel.

Bewegwijzering

Bewegwijzering

Bewegwijzering , wat is dat nu eigenlijk ???

Bewegwijzering betekent letterlijk bewegwijzeren van een gebouw. Met andere woorden , het wijzen of tonen van de weg in een gebouw . Dat kan dus in een kantoor , een openbaar gebouw , een praktijk , een industriebouw , etc ... zijn.

De bedoeling is dus de mensen wegwijs te maken in een gebouw door middel van signalisatie om hun weg te kunnen vinden , zonder dat ze iemand nodig hebben om hen te begeleiden . Althans , dát is de bedoeling van de investering van de routing of het routingsysteem.

Wayfinding en routing

Wayfinding en routing

Wayfinding en routing zijn de Engelse benamingen die in onze taal wel ook zeer ingeburgerd zijn.

Ze betekenen niet meer en minder hetzelfde als bewegwijzering in gebouwen of daar buiten, en staan ongeveer gelijk met de term gebouwensignalisatie , als het over de de signalisatie gaat in en rond gebouwen.

Gebouwsignalisatie

Gebouwsignalisatie Gebouwsignalisatie dient dus om je weg te vinden in een gebouw. Dat kan dus een kantoor, openbaar gebouw, industriebouw, eender welke firmagebouwen, kliniek of hospitaal, rusthuis,  etc ... zijn.

Gebouwensignalisatie