elektrode vonkerosie

Elektrodes voor vonkerosie , soms ook vonkelektrodes genoemd zijn speciaal vervaardigde tools of werktuigen die in de matrijzenbouw dienen om in een matrijs een tekst , figuur of logo te plaatsen.

Onder dat “ plaatsen ” verstaan we “ vonkerosie ” of “ vonkeroderen “ : een moderne verspaningstechniek die door middel van de elektrode én elektrische stroom als het ware een gravure – de vonkerosie dus -  bewerkstelligt in een metalen matrijs .
Inderdaad de matrijs dient van metaal en dus elektrisch geleidend te zijn , net zoals de elektrodes of vonkelektroden die nodig zijn om te vonkeroderen.
Deze vonkerosie techniek met elektrode , het vonkeroderen en geeft een aantal voordelen ten opzichte van conventionele gravure in een matrijs en dat zijn onder andere soms de betere bereikbaarheid met de vonkerosie machine en elektrode, het egaal grondvlak van de gravure in de diepte meer gespecifieerd , de veiligheid van de matrijs garanderen inzake het mislukken van de gravure door een gebroken frees , enz …
In de matrijzenbouw weet men wat hiermee bedoelt wordt en meer uitleg zou ons véél te ver leiden.
Lees verder in vonkersoie electrode met logo

elektrode of elektrodes met logo voor vonkerosie

elektrode of elektrodes met logo voor vonkerosie

Elektrodes met logo voor vonkerosie zijn speciaal op maat vervaardigde gereedschappen die in de matrijzenindustrie dienen om in een matrijs een logo te vonkeroderen .

elektrode of elektrodes met tekst voor vonkeroderen

elektrode of elektrodes met tekst voor vonkeroderen

Elektrodes met tekst voor vonkeroderen zijn speciaal op maat vervaardigde gereedschappen die in de matrijzenindustrie dienen om in een matrijs een logo te vonkeroderen .

IndustriŽle gravure