elektrode of elektrodes met logo voor vonkerosie

Elektrodes met logo voor vonkerosie zijn speciaal op maat vervaardigde gereedschappen die in de matrijzenindustrie dienen om in een matrijs een logo te vonkeroderen .

elektrode of elektrodes met logo voor vonkerosie

Door middel van een elektrode vonkerosie toe te passen , wat overigens vonkeroderen heet : verstaat met door middel van de elektrode én elektrische stroom als het ware een gravure van een logo – de vonkerosie dus – plaatsen in een binnenkant van een matrijs .

De vonk elektrodes worden in onze eigen werkplaatsen vervaardigd , en we kunnen eender welke logo plaatsen op de vonkelektrode .

De prijs van een vonkelektrode is afhankelijk van de grootte , het detail en de moeilijkheidsgraad van de gravure , wat vrij logisch is. Eenvoudige gravures zijn minder arbeidsintensief en kosten daarom minder . We kunnen zowel in 2D , 2 ½ en 3D graveren , wat weeral een verschil in prijs maakt natuurlijk .
Elektrodes voor vonkerosie worden in de praktijk maar uit 2 soorten materialen vervaardigd : een vonkerosie electrode uit grafiet of een vonkerosie elektrode uit elektrolytisch koper , in de volksmond “ rood koper “ genaamd.

elektrode of elektrodes met logo voor vonkerosie