koperen gasbrandstempel

Wanneer het hout vochtig is of er héél snel na elkaar moet kunnen worden gestempeld met de brandstempel op eender welke ondergrond dan is een brandstempel met gas verwarmd , de oplossing voor U ...

  • elektrische brandstempel 01s
  • elektrische brandstempel 02s
  • elektrische brandstempel 03s
  • elektrische brandstempel 04s
  • elektrische brandstempel 05s

Het meest voorkomende probleem met vochtig hout is dat de stempel sneller afkoelt door het verdampen van het vocht bij het brandmerken , en daardoor de snelheid of capaciteit van het brandmerken zakt . Soms is het hout zó erg vochtig ( lees : nat , vooral bij een houten palet ) dat je er een elektrische brandstempel in 1 minuut ermee op de knieën krijgt .
Het is een gekend fenomeen in de paletten industrie dat , wat vorige week nog een boom was , vandaag de houten palet is die in je atelier staat !

Het elektrisch opwarmen van de koperen brandstempel of beter op temperatuur houden om te kunnen blijven brandmerken bij nat hout is dan (bijna) niet meer mogelijk, uitgezonderd met deze gasbrandstempels . Eventueel elektrisch , met de hoogvermogen weerstanden kan nét ook nog , maar daar hangt dan een heel ander prijskaartje aan . Deze zijn eerder voor op productielijnen bedoelt .

Het verwarmen van de koperen gasbrandstempels met gas is normaal gezien met propaangas , en kan speciaal op vraag zelfs op aardgas of butaangas aangepast worden , doch mits meerprijs . Propaan gas heb je eigenlijk overal te koop en de standaard aansluiting van onze ontspanner is bedoeld voor propaangas flessen met binnendraad in de kraan of aansluiting . Met een propaangasfles en een slang van ongeveer 5 meter lengte kun je dan ook bijna overal aan en ben je mobiel . Sommige klanten zetten de propaangas fles op een karretje met wieltjes .

Wanneer we 100 % zeker zijn dat het hout echt nat zal zijn , moeten we ook een andere ontspanner voorzien aan de gasbrandstempel in koper om nog sneller te kunnen warmen , teneinde het warmteverlies bij iedere brandmerk of stempelafdruk te compenseren . Deze moet dan ook bij niet-gebruik uit gezet worden of op waakvlam worden gezet om niet te verhitten !

Een propaan gasbrandstempel in koper is per definitie zoals alle standaard brandstempels voorzien van een vaste tekst of logo , maar kan , mits meerprijs ook uitgevoerd worden zoals een elektrische brandstempel met wisselbare letters . Standaard is de stempelplaat in koper , maar naast een koperen brandstempelplaat heb je ook de brandstempelplaat in inox of RVS .

Zoals je leest , is er veel technische know-how met een koper gasbrandstempel gemoeid en stellen wij deze voor U ten dienste : al sinds 1946 maken wij zowel elektrische brandstempels als gasbrandstempels , met koper of inox brandstempelplaat .
We maken zelfs nog gewone losse brandstempels voor op stang te monteren , om in een gloeiend vuur te leggen zoals bij de cowboys of bij de smid , maar dit is eerder uitzondering dan regel .

koperen gasbrandstempel