volkern of trespa naamplaten

Een gegraveerde naamplaat in volkern , niet alledaags , maar zeker niet onbestaande .
Ervaring of statistiek leert ons een beetje dat vooral kunstzinnige mensen en architecten frequent voor dit materiaal kiezen . Waarom … ?

  • volkern naamplaten
  • volkern naamplaten
  • volkern naamplaten

Misschien omdat het een bouwmateriaal is ? Volkern wordt immers gebruikt om gevels te bekleden alsook voor meubels te vervaardigen alsook de verkleedkamers of kleedhokjes in openbare zwembaden alsook de lockers zijn veelal in volkern vervaardigd.

Het is een duurzaam product dat een kleur heeft te kiezen uit standaard kleuren, en de gravure van de volkern naamplaat of naambord kan ingekleurd worden naar keuze. Het is belangrijk dat de kleur van de volkern naamplaten of muurborden duurzaam is , iets wat de fabrikant van volkern of trespa opgeeft . We schrijven hier inderdaad “ trespa “, doch dit is eigenlijk een fabrieksnaam , doch we kunnen stellen dat Trespa een groot deel van alle volkern materiaal produceert .

Volkern naamplaten of naamborden kunnen per stuk of in series besteld worden . Voor een naamplaat,  muurbord of gevelbord in volkern of trespa dient de gravure meestal te worden ingekleurd in een meestal contrasterend kleur . Bij ons is volkern standaard wit en de meeste diktes zijn 6 of 8 mm . Andere kleuren enkel op aanvraag en eerder voor grote series naamplaten.

De dikte van volkern of trespa  gaat meestal tot 13 mm, want deze platen zijn door hun soortelijk gewicht loodzwaar en in grote formaten en grote diktes zijn dergelijke naamplaten bijna niet meer handelbaar .

Wat is volkern , trespa of HPL nu eigenlijk ?

Het bestaat uit langs buiten een gekleurde toplaag met daartussen enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd krachtpapier. Dit geheel wordt samengeperst en verwarmd en daardoor ontstaat, afhankelijk van het aantal lagen, HPL of volkern met verschillende diktes .

Het wordt ook soms beschreven als HPL zijnde High Pressure Laminate .

Het soort volkern die wij gebruiken voor onze naamplaten , muurborden , gevelborden en naamborden is door de samenstelling van de speciale harsen in het productieproces van de volkern dan ook volledig waterbestendig en geschikt voor vochtige ruimtes . Dus ook voor buiten !

volkern of trespa naamplaten
volkern of trespa naamplaten
volkern of trespa naamplaten

volkern of trespa naamplaten