Meshdoeken

Meshdoek is een spandoek die voor een stuk winddoorlaatbaar is. Het spandoek is eigenlijk een met open gaatjes geweven doek of stuk stof , die volledig synthetisch is. De gaatjes die ontstaan door het bewust niet vlak tegen elkaar weven van de vezels zorgen voor een oppervlak waardoor de wind door kan . Dit geeft het voordeel dat het doek dus minder wind vangt ( gezien er een deel wind erdoor gaat ) en dus minder belast wordt alsook de constructie waartussen het meshdoek wordt gemonteerd of opgespannen met andere woorden , zij het nu een palencontsructie of een kader constructie aan een muur of gevel minder belast .

Het enige nadeel is dat heel fijne details , als het doek zo fijn zo worden geprint , verloren gaat , gezien op de gaatjes natuurlijk niks te zien is en er een soort raster ontstaat .

Het voordeel daarvan is dan aan de andere kant weer dat je van langs achter , wanneer het meshdoek voor een raam hangt , je erdoor kunt kijken , een beetje het zicht alsoof het een muggenhor is . Je hebt ongeveer 50 % materiaal materiaal en 50 % gaatjes . Dus je verliest slechts 50 % zicht . 

meshdoek mesh spandoek spandoeken gaatjes wind lucht winddoolaatbaar

Spandoeken