Reclamezuilen uitwendige verlicht met spots

Zoals eerder vermeld is de uitwendige of de externe verlichting van reclamezuilen één van de oplossingen om uw reclamezuil in een de kijker te stellen .

Overdag hebt u uiteraard het natuurlijk daglicht , en is dit voldoende , zeker wanneer een goede kleurcombinatie is gekozen . Wanneer de avond echter valt en alles duister wordt , en dit is in de winter , zeker bij een zwaarbewolkte hemel , reeds vanaf ongeveer 17u00 , dan is het tijd om de reclamezuil te laten oplichten .

  • Verlichting met grondspots
  • Verlichting met grondspots

Bij een uitwendig verlichte zuil wordt deze compleet uitgelicht , meestal van op de grond , en wordt de reclamezuil in zijn geheel in “ de kijker “ gezet . Alles wat overdag wordt gezien en ervaren , zie je op deze manier dan ook weer 's avonds , hetzij dan met een speciaal licht-effect , door de positie van de lampen . Van op de grond uitlichten geeft een statig effect , meer bepaald zijnde het effect dat de reclamezuil of reclametotem vanuit de grond rijst .
Je vindt dit effect ook bij verlichting van gebouwen en kerken .

De reclamezuil wordt door dit effect nóg impressionanter en spring daardoor erg in het oog van het voorbijgaand verkeer of voetganger .
Een uitwendig verlichte reclame zuil heeft iets statigs over zich en staat dan ook als het ware als een rots in de branding of een vuurtoren op de kliffen aandacht te trekken .

Meestal worden HPL lampen ( gasontladingslampen ) genomen omwille van het grote rendement die ze hebben en zeker in vergelijking met gewone halogeenschijnwerpers die op den duur een fortuin kosten aan elektriciteit .

Sinds kort kunnen ook LED schijnwerpers geïnstalleerd , die in verbruik nóg zuiniger zijn dan de HPL en waarbij men , meestal hard wit licht ( 5000° K ) , of wanneer er gebruik gemaakt wordt van RGB LED’s , een variatie van kleuren kan gemaakt worden . Tenminste , als dàt de bedoeling zou zijn .

Reclamezuilen uitwendige verlicht met spots
Reclamezuilen uitwendige verlicht met spots
Reclamezuilen uitwendige verlicht met spots

Reclamezuilen uitwendige verlicht met spots