Plexi pictogrammen

De meeste mensen kennen plexi of plexiglas wel . Dat transparante , glasheldere kunststof materiaal die ondertussen overal wel een toepassing heeft sinds de uitvinding ervan . Dus ook in de “ signmakingindustry “ , of de “ signalisatiewereld ” in het Nederlands gezegd , werken we er al sinds het begin van de uitvinding mee . Dus ook plexi pictogrammen !

Inderdaad , naast plexi pictogrammen gebruiken wij deze kunststof enorm veel , omwille van zijn unieke eigenschappen . Zie bijvoorbeeld bij lichtreclames of inbedden of inwendig verlichte zuilen .

Doch in deze rubriek hebben we het expliciet over pictogrammen in kleurloze transparante of matte plexiglas naargelang de omgeving of smaak van de klant .

Per definitie zijn alle plexi pictogrammen gemonteerd door middel van 4 siervijzen met afstandsdoppen . Immers , het is niet mooi een plexiplaat vlak tegen de muur te monteren .
Enige spatie tussen het plexi pictogram en de wand is dus een must bij wandmontage zoals bij plexi naamplaten en daarvoor dient de afstandshouder die meestal ook uit transparante plexi bestaat . De afstand varieert van een 10 , 15 of 20 mm .

Plexi veiligheidspictogrammen kunnen ook opgehangen worden aan plafonds door middel van het  inox deluxe plafondophangsysteem . Dit is een zeer mooi afgewerkt inox kabelophangsysteem , die in tegenstelling met gewone ketting , wél mag gezien worden . Méér nog : het geeft een méérwaarde .
Idem dito hebben we ook een systeem die voorziet dat de plexi veiligheidspictogrammen kunnen haaks op een muur worden bevestigd , indien dat nodig zou blijken . We denken dan bijvoorbeeld ter hoogte van een deur of een brandblusser in een lange smalle gang .

Transparante plexi pictogrammen

Transparante plexi pictogrammen

Transparante veiligheidspictogrammen zijn zeer in trek bij moderne architectuur , maar kunnen perfect ook gedijen in klassieke gebouwen . Een meer neutrale drager dan transparant plexiglas bestaat immers niet , en kan net daardoor dus overal worden geplaatst , zonder afbreuk te doen aan het gebouw of zijn interieur …

gematteerde plexi pictogrammen

gematteerde plexi pictogrammen

Een veiligheidspictogram in gematteerde plexi is , in tegenstelling met zijn tegenhanger de transparante plexi veiligheidspictogram , iets minder neutraal of anders gezegd iets prominenter aanwezig in een interieur .

Pictogrammen