Signalisatie

Signalisatie

Signalisatie : een héél grote vlag die een nog véél grotere lading dekt ...

Volgens het gekende woordenboek is de omschrijving van signalisatie , die ergens wel een mooie bewoording is , doch absoluut niet compleet is : ".… aanduiding voor de verkeerstekens, bewegwijzering in en rond gebouwen ; wegbebakening, wegmarkering, ook aanduiding voor het verlichten van voertuigen; het signaleren of aangeven van bepaalde hindernissen en dergelijke ….."

Feit is dat signalisatie een véél groter gegeven is dan dit bovenvemelde en dat onder deze topic méér dan 100 pagina’s op deze website onder deze rubriek vallen .

Wij beginnen alvast met de signalisatie in te delen onder 4 hoofdrubrieken, dit zijn : buitensignalisatie , binnensignalisatie , veiligheidssignalisatie en afficheringsignalisatie .
Daaronder vallen pictogrampictogrammen , veiligheidspictogram ook onder.

In tegenstelling met Belgie wordt in Nederland voor de term "signalisatie" meer het woord " bewegwijzering " gebruikt.

Het is wel een vaststaand feit dat in de huidige tijden een efficiente signalisatie een noodzaak geworden is , een voldongen feit waar niemand nog om heen kan . Openbare of privégebouwen , van grote of kleine fabrieken , tot de wachtkamer bij de dokter of tandarts : iedereen heeft signalisatie nodig .

Al deze zaken vallen eigenlijk onder de namen gebouwensignalisatie en bewegwijzering , wafinding en routing


Signalisatie